Over mij

Over Aria

Omdat de mens een indringende invloed heeft op de natuur en de omgeving gaan thema’s in haar werk over bewustwording en een manier van kijken naar het landschap.

Verdieping in de mens ten aanzien van de omgeving waarbij ook ruimte is voor de stilte. Een stilte waaraan uiting wordt gegeven door het afbeelden van een in gedachten verzonken vrouwfiguur die een weg aflegt die voor haar ligt. Daarbij aanschouwt zij de wereld om zich heen en probeert zij de mythe opnieuw in het landschap te ontdekken! In mythen worden namelijk diepere betekenissen gebruikt om iets te verwoorden; bijvoorbeeld hoe de mens en de wereld zich tot elkaar verhouden.

Gemengde technieken worden door haar gebruikt om zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien. Bepaalde combinaties van verf, zand, plastic/kunststof en andere materialen worden samengevoegd.  Deze samenvoegingen plaatsen de afbeelding in het hier en nu.

Niet altijd is de afbeelding in overeenstemming met de werkelijkheid. Gevoelens, meningen en ervaringen spelen een grote rol bij het creëren van haar werk als het gaat om vorm, kleur en inhoud.

 

 

 

 

Opleiding en ervaring

Afgestudeerd aan de Kunstacademie Friesland, Leeuwarden (2016-2021).

Toelatingsjaar 2011 Klassieke Academie, Groningen (aangenomen, wegens omstandigheden niet gestart)

Vanaf 1995 schilder- en tekenlessen gevolgd bij: Vincent van der Post, Gerrit Terpstra, Tineke Welling, Mathijs Huitema, Irma Kamp en Candace Charlton.

 

Kunstcollectief Ferm

Sinds 2022 is Aria aangesloten bij Kunstcollectief Ferm. ‘Ferm’ staat voor  krachtig en de hoofdletter F staat voor Fryske Froulju (Friese vrouwen). Samen werken zij aan een thema waarbij het ontstane beeldwerk een eigen interpretatie is van de individuele kunstenaar.

 

Prijzen/nominaties

Genomineerd voor de Bekking & Blitz  Talentprijs 2022.

Genomineerd voor de Gilde ontwerpprijs 2019 van de Kunstacademie Friesland.

Publieksprijs 1999 Talens Palet,  Zuid/Oost Friesland.

 

 

Publicatie:  Heerenveense Courant 6 januari 2022